Vietnamský zelený čaj Tan Cuong
Zelený čaj Tan Cuong patří mezi výrazné a znalci vyhledávané zelené čaje, dovážené ze severního Vietnamu. Vietnam obecně patří mezi významné exportéry čajů do celého světa, řadí se mezi Japonsko a tradiční Čínu. Čaj Tan Cuong pochází z oblasti Thái Nguyen, která mu dodává místně typickou výraznou chuť, kterou je možné si oblíbit až po vypití několika doušků nápoje.
Jedinečně hořká příchuť
Nápadná, jakoby trávově mořská až jemně kořeněná chuť čaje, má zpočátku velmi těžké hořké aroma, z jehož důvodu není tento čaj oblíben úplně každým. Což je možná chyba. Čaj je obdařen mnoha pozitivními vlastnostmi, které mají velmi příznivé účinky na lidské tělo. Hořká chuť má po chvíli tendenci v hrdle zesládnout, záleží na tom, jak vydatný provedete výluh.
Povzbudivé účinky
Čaj je silný a bohatý na kofein, takže výborně poslouží pro ranní start i pro dokonalé povzbuzení během dne. Kofein, který obsahuje tento čaj, se váže na třísloviny, proto dochází k jeho uvolňování postupně. Tím si zajistíte příjemně konstantní koncentraci celého organismu. Čaj totiž povzbuzuje nejen fyzicky, ale i psychicky, má schopnost navodit příjemnou náladu a dodávat energii. Obsah kofeinu má prokazatelně dobrý vliv na krevní oběh.
Prospěšné látky
Zelený čaj Tan Cuong je nositelem celé řady důležitých vitamínů, jako jsou A, B, B12, C, dále také minerálních látek, jako je draslík, vápník či fluor. Mimo to obsahuje i aminokyseliny. Vliv pití tohoto čaje je blahodárný pro celé tělo, a je jedno jestli si připravíte nápoj horký nebo na léto ledově osvěžující. Přirozenou chuť tohoto čaje si Vietnamci upravují i aromatizovanými verzemi jasmínu nebo lotosu. Příchutě snižují typickou hořkost, přitom mu zachovávají cenné hodnoty a sílu.
Špičkový čaj
Tento vietnamský čaj patří k těm nejlepším zeleným čajům, je vysoké kvality, čajové lístky mají stejnoměrné svinutí a stříbřitý povrch. Je možné jej přelévat i vodou o teplotě 100 °C. K jeho dalším dobrým vlastnostem patří nízká náchylnost ke znehodnocení i při horším nebo dlouhodobém skladování. Sušený čaj má výraznou odolnost vůči stárnutí.