čínský zelený čaj Chun Mee
Čínské zelené čaje

Čínský zelený čaj Chun Mee

Druhů zelených čajů existuje nespočet a každý disponuje jinými vlastnostmi a mnoho blahodárnými účinky. Jedním z takových zelených čajů je také Chun Mee, který rozpoznáte díky specifickému tvaru podobnému obočí. Pochází z Číny a jeho příprava je velice snadná.

Původ čaje Chun Mee

Chun Mee, známý také jako Zhen Mei, pochází z Číny a jeho lístky jsou svinuté tak, že připomínají obočí. Čaj pochází z čajovníků Camellia sinensis, které byste mohli hledat především v provincii Ťiang-si. Klima je tak subtropické s vysokou vlhkostí, díky čemuž jsou pak lístky aromatické a silné. Brzká sklizeň předchází zapaření lístků rosou. V následném uvadání a ručním rolování lístků pracovníky je nutné udržovat stabilní teplotu. Příprava Chun Mee lístků je velmi precizní.

Vlastnosti čaje

Čínský zelený čaj Chun Mee při přípravě získá žlutý nálev, který disponuje vyváženou kombinací trpkosti a sladké chuti. Aroma bylinek se sladkým zakončením švestky nabízí plnou chuť, kterou si můžete vychutnat kdykoliv během dne, a dokonce také v létě, jelikož je perfektní po přípravu ledových čajů. Kromě toho je důležitou vlastností čaje také neutralizace chuťových pohárků. Proto jej můžete využít ke kořeněným jídlům s výraznou chutí.

Účinky čaje zeleného čaje

Chun Mee

Chun Mee je nefermentovaný, tudíž v něm naleznete mnoho přirozených živin. Čaj je výborným antioxidantem a významné množství kofeinu stimuluje nervovou soustavu. S čajem tak podpoříte imunitní systém, ochráníte tělo před infekčními nemocemi, případně pomůžete v boji s nimi a zároveň uklidníte svou mysl.

Příprava

Lístky zalévejte ne úplně vroucí vodou a louhujte 2-3 minuty. Zda-li budete čaj louhovat kratší nebo delší dobu záleží čistě na tom, zda-li preferujete sladší chuť, tedy budete čaj louhovat kratší dobu, nebo si potrpíte spíše na nahořklé, trpké čaje, tudíž bude louhování delší dobu, klidně ještě déle než 3 minuty.

Napsat komentář